Blogrol

Politika, motorok, autók, és hülye emberek. Ez vesz körbe nap mint nap.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Hirdetés

Események

2008.03.09. 19:03 | local.terminator | 7 komment

Címkék: molaj fókusz kom kht molaji nap civil fórum

Az elmúlt 3 nap nem zajlott eseménytelenül. Sőt! A Molaj városrész életében egy születéssel - de legalább egy újraszületéssel - volt egyenlő.
Kezdjük sorjában a pénteki nappal. Este 7 kor kezdődött a Civil Fórum gyűlése. Itt röviden összefoglalta a területi képviselő az elmúlt hónapok történéseit. Tisztán látszik, hogyan lett a reménytelenségből reményteli jövő. Azért nem fenékig tejföl az élet még - mint ahogyan Alpolgármester Asszony is beszámolt - de biztató. Azt már tudjuk, hogy helyesnek bizonyultak az elképzeléseink és a Fókusz KHT nemtörődömsége/ mulasztása miatt nem sikerült befejezni a szakértői vizsgálatot. Ügyészségi per és nyomozás indult az ügyben. Vagy megállapodással vagy jogi úton, vagy ha másnem kisajátítással de záros határidőn belül Komáromhoz fogunk tartozni. Már csak a fegyvernemet ("Halálnemet") kell kiválasztani. Érdekes fordulat volt miszerint Dolhai András a főkusz kft ügyvezetője szeretett volna eljönni és szólni pár szót. Sajnos egy nőnapi bálon "kellett" részt venni és nem tudott eljönni. Ekkor ébredt bennem egy gondolat. "Halgattassék meg a másik fél is!!!" Szombaton személyesen vettem fel a kapcsolatot vele és időpontot kértem egy interjúra. Kedd este 6 ra kaptam is! Sajnos ha minden igaz Héger úr nem lesz jelen de úgy gondolom Dolhai úr az összes bennünk felgyülemlett kérdésre választ fog adni. Előre jelzem nem a tapintatosság a fő erényem. Amit gondolok azt elmondom, megkérdezem. Kedden, de legkésőbb szerdán közkincsé teszem a TELJES VÁGATLAN anyagot.
Szombat. Nagy események! Tisztítsuk meg Molajt!!! Hatalmas lépést tettünk meg szombaton. Ídős, fiatal, férfi, nő, balos, jobbos, szóval mindenki. Olyan dolgot tettünk ami az elmúlt években páratlannak számít. Összefogtunk és rendet raktunk környezetünkben. Nem volt egyszerű. A telep tulajdonosa sem anyagilag sem erkölcsileg nem segített nekünk. Csak és kizárólag a város a helyi Brigetio egyesület illetve civil fórum és nem utolsó sorban Takács Józsinak köszönhető hogy mindez összejött. Köszönjük mindenkinek aki részt vett. Hál istennek derék kocsmárosunk alkalomhoz illő pompás gulyással várta a megfáradt lakókat. Itt jegyezném meg hogy a helyi bolt tulajdonosa helyett is a lakók szedték össze a szemetet. Sem embert sem egyéb támogatást nem nyújtott (pl. üdítő, sör stb.) Reméljük sikerült hagyományt teremteni és minden év márciusának első szombatja a  Lakótelep összefogásának napja lesz. Legközelebb talán már a fent "megrótt" urak is segíteni fognak. Arra sok esélyt nem látok, hogy a helyiek megbocsássanak a telep tulajdonosának, sőt egész biztos hogy be sem fogják őket fogadni, de példát mutattunk nekik tisztességből, emberségből, összefogásból. Csak így tovább! Együtt erősek vagyunk és el fogjuk érni a célunkat. Egy jótanács: SENKI NE ÁLLJON UTUNKBA!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://localterminator.blog.hu/api/trackback/id/tr94372937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vulcan 2008.03.10. 22:16:39

Jó érzés volt végigsétálni vasárnap a Molaji városrészen, rögtön érződött egy kis rendezettség, tiszta bokrok mutatták magukat, szinte fellélegeztek ,megszabadulva a nyomasztó szeméttől.Próbáljuk ezt megőrizni ,ne szégyeljünk rászólni azokra akik szemetelnek.Azt mondták egyesek, jó ha tizen leszünk, kb. ötvenen voltunk pedig az eső is ijesztgetett!Egy lakóközösség formálódik szemünk láttára,az első közösségi megmozdulás volt a szombati, de bizonyára nem az utolsó!És lássatok csodát:hétfőn a boltos is elszállította a hónapok óta a bolt mellett csúfoskodó snittjét.Pedig úgy védte, mint a kakas a szemétdombját!

exe 2008.03.12. 20:11:09

Kedves Molaj lakók!

dicséretes, példamutató összefogásotok környezetek rendezésére. nem is értem, hogy a fókusz szemetét miért nektek kell eltakarítani, ráadásul az ő területéről, mindenképpen köszönetet érdemeltek,még az sem von le sokat az akcióértékéből ha ez a ti szemetetek volt, és netán a fókusz területén!

vulcan 2008.03.12. 22:42:24

Kedves exe!Látszik,hogy nem itt élsz,nem ismered a problémáinkat,vagy szándékosan ferdítesz.Senki nem mondta hogy a Fókusz szemetét szedtük össze.Ez mindenké aki erre járt.Hasonló mint a te legendásan tiszta Budapesteden ,csak ott a tulajdonos néha takarít.Megnézném hányszor gyűjtöttél hulladékot mondjuk a Városligetben. A Fókusz kvázi tulajdonosként viselkedik, amíg a pénzt kell beszedni érti a dolgát amikor fizetni kellene pl.a gázszolgáltatónak akkor a saját zsebe előbbre való! De már szorul a hurok!

vulcan 2008.03.12. 22:55:16

Kedves local terminator! Kiváncsian várjuk a riportot! VÁGATLANUL ahogy igérted.

local.terminator 2008.03.13. 08:37:59

Amint sikerül megbirkózni a technikával azonnal küldöm... sajnos csak az első 30 perc van meg mert bedöglött a diktafon... de rajtavagyok az ügyön....

Nagy-Szabó Brigitta 2008.05.04. 16:43:08

Kedves molaji lakosok!!Azért írok íde mert sajnos nem tudom kihez fordulhatnék!Én 4 éve itt élek a Középfokú kollégiumban.Jól érzem magam ebben a környezetben de sajnos elkeserít hogy az emberek tényleg nem tudnak egy egészségeset sétálni mivel minden tiszta szemét!Tenni szeretnénk annak érdekében hogy jobb környezetben élhessenek mind a kollégisták mind a fiatal gyerekek!A minap mikor visszajöttem átmeneti otthonomban egy idősebb portásnénivel beszélgettem és elmesélte nekem milyen jó is volt régen a kolesz elötti park!És elhatároztam néhány kolesztársammal hogy egy kis gazollással és söpréssel bár nem teljesfényében de nagy mértékben hejre lehetne állítani a parkot a szökőkúttal eggyütt!Úgy gondolom hogy ez nem kerűl senkinek pénzbe és csak egy kis munkába, és ennyivel mi is köszönetet mondhatunk Molajnak hogy otthont biztosított számunkra.Csak azt nem tudom hogy ehhez mi is kell!(engedély...)A szőkőkút szerintem több idősebb embernek jelent szép emlékeket (Első szerelem, Első randevú vagy csak pár együtt töltöt óra a szeretett barátokkal.Még ha a víz nem is húll alá a kútból)
Bocsánat hogy bátorkodtam írni de sajnos nem tudom kihez fordulhattam volna!Megértésüket köszönöm!

ananász 2008.05.08. 19:26:37

Kedves Brigitta. Engedély nem kell a takarításhoz csak seprű lapát egy jó fűnyíró és 1 gereblye.Előre is megköszönöm a rendberakást.Az itt lakók többsége nem ér rá(bokros teendői mellett)a kisebb csoport pedig megpróbálja rendben tartani saját háza táját az óvodát és legalább 1 játszóteret.Sajna az idejükből és az erejükből többre nem telik
süti beállítások módosítása