Blogrol

Politika, motorok, autók, és hülye emberek. Ez vesz körbe nap mint nap.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Hirdetés

A motorozásról.

2007.06.13. 21:31 | local.terminator | 2 komment

Avagy a kétkerekűek ahogy én látom! Két napja minden ember mindent tud a motorosokról mert látott egy videófelvételt. Már minden sportmotoros száguldozik, és minden rezdülésével ölni akar! Csak az a vágyunk, hogy elüssünk mindenkit (kisgyereket, vénembert, MINDENKIT). Ezért igyekeznek is lemenekülni az emberek ha meglátnak egyet, az autóknak meg szinte kötelessége, hogy móresre tanítsanak! Köszönöm szépen nem kérek belőle. Azért mert van köztünk egy két jaszkari nem kell általánosítani! Tudjátok hány autót törnek össze nap mint nap? Hány autóbalesetben halnak meg? És azt miért nem fújja fel a média? Miért nem általánosítanak az emberek? Elvileg akkor az összes autós ugyanúgy potenciális gyilkos.
A jelenlegi szituról direkt nem linkelem be a videót, szerintem mindenki látta, vagy ha nem hát tudja hol találja! Most is mint legtöbb esetben a forró fejúség, felelőtlenség és a rutintalanság okozott halálos balesetet. Nézzük tényszerűen a szabálytalanságok sorát:
- gyorshajtás
- záróvonalon előzés
- agresszív vezetés.
ez eddig a vétkes fél lajstroma.
A vétlen fél mit tudott volna tenni? Egyedül volt az úton, tehát a jobbra tartás szabály értelmében a külső sávot kellett volna használni. Persze Ez nem azt jeleni, hogy ő lett volna a hibás. Sok szerencsétlen körülmény együtt vezetett idáig. Van egy régi motoros mondás: "Sose ott előzz ahol szabályos, hanem ahol BIZTONSÁGOS!". 2006 okt. 16 án halt meg a "világhírű"  Ghost Rider, aki elindította ezt az "onboard"  kamera divatot. Azóta mindenki kamerát tesz a motorjára és a neten henceg vele. Én is szoktam nézni őket, de szerintem egy lezárt versenypálya az ideális helyszín. Kár volt eltörölni a motoros PÁV vizsgát. Vagyis inkább át kellett vola alakítani. Rutinhoz kellene kötni a teljesítményt. Sajnos ma bárki vehet 21 évesen akár 200 lóerő fölötti motort is és legtöbbször ez vezet felesleges és értelmetlen balesetkehez. Szerintem a motorosoknak sokkal felelőséggteljesen kellene vezetni, a többieknek meg amihez nem értenek NEM KELLENE BELEPOFÁZNI mert az csak ellentéteket szül! Vannak fizetett ellenségeink (rendőrök, politikusok) ők majd szítják az ellentétekt...

A bejegyzés trackback címe:

https://localterminator.blog.hu/api/trackback/id/tr2698251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viking 2007.08.09. 13:50:16

Igazat adok a blogban irtaknak - teljes mertekben. Irod, h huszonevesek vasarolnak vasakat, amivel torik a jo nepet. Ez igaz, nem itt a gond (en speciel 10-eves koromtol tekerem a kart). A hangsujt a mediara fektetnem - hibaztatas teren. Amikor kezdetem a mocizast, kb ket kezemen megtudtam volna szamolni, hany motoros srac van a varosunkban, s kornyeken. Ezek a sracok - engem is beleertve - meg ugy kuporgattak ossze masinaikra, s imadtak azokat - jobban feltettek mint sajat egeszseguket (ez volt az igazi motoros feeeling). Most lep kozbe a media: manapsag cool dolog motorosnak lenni, boldog-boldogtalan garazsaban ott all egy moci, s mivel a mediaban szereplo motorosok mind tudnak trukkozni, akrobatikus mutatvanyokat produkalni, egeto erzes valik urra a nepen, h ha mar megvan a meno vas, nehogy a sofor legyen loser. Megnezzuk a sci-fiu filmbe illo jelenetekkel dusitott VAS-t, Vad motorosokat, meg egypar jol sikerult cam-ot is, s maris fel vagyunk turbozva egy kis adrenalinnal, es mar gyújthatjuk is be a masinat. Persze mar egy kilo vasat behoznak kulfoldrol, mivel megnott a kereslet - azaz mar barki hozzajuthat egy gephez - konnyeden.

bata ferenc 2008.08.01. 09:36:18

sziasztok!!

nem értem hogy mért kell a motorosokat bántani én magam nagyon tisztelem a motorosokat és jó fej embereknek tartom őket
és nem nagyon csipázom ha fikázzák őket.nekem elég sok motoros ismerősöm van és szerintem a világon legjobb dolog a motorozás és ők is ezt mondják.
szerintem az aki autózik azoknak se kell elszálnia magukkal mert az hogy "nekem nagyobb és erősebb"az nem jelent semmit.
csak az embereknek nincs önkontróljuk,sajna ilyen világot élünk.
nekem is van jogositványom de ez nem azt jelenti hogy száguldozhatok és kiszurók egy mortorossal mert leelőzőtt,ennek nincs értelme mert a motorok mindig is odafogják verni az autókat és ezen nem lehet változtatni.
elkell fogadni ezeket a tényeket. én arra kérnék mindenkit hogy kicsit legyünk illedelmesebbek egymás iránt az utakon és talán így kevesebb baleset következik be.
az emberek rohannak és nem nézik "ki van előttem!?"szerintem mindenki tartsa be a szabályokat és ne ilyen gyerekes gondolkodás módot folytassunk.
mindenkinek szép napot!!!!!!!!

süti beállítások módosítása