Blogrol

Politika, motorok, autók, és hülye emberek. Ez vesz körbe nap mint nap.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Hirdetés

Praha

2007.08.11. 11:22 | local.terminator | Szólj hozzá!

Prága.

ígértem egy kis beszámolót a "nyaralásomról". Hétfő délben indultam és kb este 6 ra voltam ott. Csak tankolni áltam meg. Ezt egyébként érdemes még a Szlovák oldalon megtenni mert a Cseh kutaknál az árszínvonal tükrözi az életszínvonalat. Azaz elég magas. Csehországól nem láttam túl sokat mivel autópályán jöttem végig. Az autópályák minősége
NEM éri el a magyar miőséget (Gy. Ferike leül. nem a te érdemed.) Viszont SEHOL nincs kátyú. Tudom a Cseh főváros nincs akkora mint a Magyar de itt nem találtam 1 kátyút sem. Itt lehet, hogy nincs tél? Vagy csak a magyar utakat b@ssza szét a hideg? Lehet van kisországunknak még egy specialitása? Be kellene nevezni a rekordok könyvébe. Nah de vissza a sörök hazájába. Miért van itt mindenkinek "csirke feje"? lehet hogy a sör teszi? Mert az pokoli jó. A Pilsner visz mindent. Szeintem ha egy jópofa magyar sört töltenék itt ki és megkóstoltantám egy helyi lakossal nem jönne rá hogy sört iszik. Nah de itt sincs
kolbászból a kerítés. Igaz nekik nincs és nem is volt sem Bokros csomagjuk, sem Gyucsány programjuk de azért itt is élnek szkeptikus emberek. Lehet hogy a múlt tapasztalata de az átlag ember úgy gondolja, hogy túl szoros a Cseh- USA kapcsolat. Egyszer már a "baráti" szovjet kapcsolattal befürödtek. Most mindenki reménykedik hogy az országvezetés megtalálja az arany középutat. Azért erősen érződik, hogy itt a kormány nem ró akkora terhet a népre, nem akarja megosztani a lakosságot politika beállítódottsága miatt. Itt nem az utcán hoznak döntéseket. Ez a szemlélet a mi cégünkön is eléggé érződik. Ugye autóval foglalkozunk, tehát mit kapnak az emberek bónuszba? Igen kocsit. Talán csak a takarítónőnek nincs saját céges kocsija, míg otthon ha van valakinek egy céges Suzukija akkor már istenkirálycsászár. És azt be sem mondom hogy itt a Top-manager ek BÁRMILYEN autót vihetnek, Persze a sima prolinak itt is "csak" egy új Fabia jut. Érződik itt mindenkin, hogy megvan a létbiztonság érzete. Nem fenyegetik folyton hogy minden kis piti hibáért kirúgják, nem  akarnak minden szart kifizettetni az alkalmazottakkal, és talán a legfontosabb hogy itt az egyszerű proli munkással is emberként bánnak és tudják a managerek hogy ugyanolyan fontos mindenkinek a munkája. Úgy látszik a "föntről lefelé szarás is" magyar találmány, akár csak az emberhiány. Míg itt minden feladatra van elég ember +1 addig nálunk ha pont elegen vagyunk akkor elvesznek 2 őt. Persze a munkának meg kell lenni. Max a munkások nem mennek szabadságra. Ugye mondanom sem kell,  hogy ez is a "fönti elitréteg" nyaralási büdzséjét gyarapítja. Így lesznek az emberek érdekeltek abban, hogy keresztbetegyenek a másiknak.
Sajnos a várost nem volt időm megnézni mivel a meló volt az első. De amit a távolból és átutazóban láttam belőle biztos, hogy egyszer elviszem a családomat mert ezt muszáj látni.

A bejegyzés trackback címe:

https://localterminator.blog.hu/api/trackback/id/tr39137404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása