Blogrol

Politika, motorok, autók, és hülye emberek. Ez vesz körbe nap mint nap.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Hirdetés

Az éj leple alatt kisemmizték az országot

2007.09.12. 20:55 | local.terminator | Szólj hozzá!

Ha hatályba lép az MSZP és az SZDSZ által tegnap elfogadott vagyontörvény, akkor az megteremti Magyarország kiárusításának, kisemmizésének lehetőségét - hangzott el Varga Mihály sajtótájékoztatóján.
Tegnap a szocialisták és a szabaddemokraták szavazataival elfogadta az állami vagyonról szóló törvényt a parlament. A vagyontörvényről éjjel, a nyilvánosság minél kisebb része előtt szavaztak.

A törvény elfogadásával reálissá vált annak a veszélye, hogy Magyarország állampolgárait a meglévő közvagyonból kisemmizik - húzta alá Varga Mihály. A politikus hangsúlyozta, a kormány a mai napig nem tudott arra válaszolni: a közvagyon mely része minősülne stratégiai vagyonnak. Emlékeztetett: Hiller István már 2005-ben azt ígérte, hogy lezárják a privatizációt. Ehhez képest azóta megállás nélkül folyik az állami vagyon értékesítése, kiárusítása - tette hozzá. A kormánytöbbség által elfogadott törvénnyel ez a folyamat felgyorsulhat, és megvalósulhat Magyarország kisemmizése - szögezte le a Fidesz alelnöke.

Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években több száz, több ezer milliárd forintnyi állami vagyont értékesített a kormány. Eladták többek között a Budapest Airportot, Bábolna Rt.-t, a Malévot, és a Földhitel és Jelzálogbankban levő állami részesedést is. Úgy tűnik, ez a folyamat megállás nélkül tart - jegyezte meg. A Fidesz alelnöke hangsúlyozta, az állami vagyon értékesítéséből származó bevétel nem járult ahhoz hozzá, hogy a magyar gazdaság tartós, stabil növekedési pályára kerüljön, ahol több munkahelye, magasabb jövedelme és életszínvonala van az embereknek.

Úgy történt a közvagyon kiárusítása, elherdálása, hogy az nem járult hozzá a gazdasági növekedéshez, és sok esetben ellentétes volt a társadalom érdekeivel - tette hozzá. Példaként említette a Mol Rt. esetét, ahol az állami részesedést eladta a kormány, most pedig törvénnyel akarja megakadályozni a cég ellenséges felvásárlását.

Magyarországon a magyar kormány egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy az energiaellátás, az energiabiztonság, nemzetbiztonsági szempontok, egyáltalán a közszolgáltatási feladatok ellátásához milyen állami vagyonra van szükség - szögezte le Varga Mihály. Csak egy szempontból közelítettek az állami vagyonhoz: hogyan lehet minél gyorsabban túladni rajta, és az ezer sebből vérző államháztartás lyukait hogyan lehet betömködni az érte kapott pénzzel - jegyezte meg.

A Fidesz rendkívül károsnak tartja a vagyontörvény elfogadását. Fenyeget annak a veszélye, hogy az állami vagyon kezelése az "Altus Rt. egyik leányvállalkozása lesz", mert az elfogadott jogszabályrészben az áll, hogy Gyurcsány Ferenc nevezi ki 6 évre a vagyonkezelési tanács tagjait, és ennek vezetője egymaga hozhat döntést 500 millió forintos értékhatárig az állami vagyon kapcsán.

Ha hatályba lép a vagyontörvény, akkor az megteremti Magyarország kiárusításának, kisemmizésének lehetőségét - szögezte le Varga Mihály. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a vagyontörvény által a kormánynak lehetősége nyílik eladni több regionális vízközmű vállalatot, vagyis a magyarországi ivóvízkészlet, ivóvízbázis privatizációjára is sor kerülhet. Stratégiai vállalatokat is értékesíthetnek, többek között a Magyar Villamos Műveket, de eladhatják a Magyar Postát is, és felmerülhet a Budapest Airtportban, a Nemzeti Tankönyvkiadóban, a Nemzeti Autópályakezelőben lévő állami részesedés értékesítésének a lehetősége is - hívta fel a figyelmet a Fidesz alelnöke. Ezeket a stratégiai vagyon részének tekintjük, és ezek értékesítése ellentétes nemzeti érdekeinkkel - húzta alá Varga Mihály.

forrás:fidesz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://localterminator.blog.hu/api/trackback/id/tr40163993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása