Blogrol

Politika, motorok, autók, és hülye emberek. Ez vesz körbe nap mint nap.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Hirdetés

Tesco Story

2007.10.07. 21:37 | local.terminator | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz gyurcsány ferenc gyurcsánykormány

Mint minden átlag állampó'gár én is járok boltba. És vasárnap este révén olcsósága miatt amúgy is favorizált teccsóba tévettem. És kéremszépen a hír igaz. Kurva drága a tej, tojás, minden. Ezenkívül emelnek még a benzinen, áramon, energiaárakon. Csak a fizetésen nem. Ezek a dolgok amiket felsoroltam a "paraszt" legfőbb fogyasztási javai. Mindenek az ára kb 30%-70% os növekedést szenvedett el. Emellé még jön az infláció ami ugye majd' 10%. Azaz átlag 50% al kevesebb pénz marad  zsebünkben. Persze a Gyurcsányék megmagyarázzák ezt is hogy az nem is 50% mart pl.: a plazmatévé ára az meg csökkent 44%-al stb... és így a súlyozott átlag már csak 10% körül mozog. Lehet hogy csak én gondolkodom hülyén de nem hiszem hogy az átlag magyar fogyasztói kosár tartalmazna ilyen termékeket. Elkezdtem kicsit számolni, hogy kb hol is tartunk most. Vegyünk egy "átlag korosztályombeli " fiatal párt. Ketten keresnek kb 180.000 Ft ot. Ez már jónak számít.
Namármost ha külön laknak akkor albérletre vagy lakáshitelre elmegy havi 40. Ehez még hozzájön a rezsi meg a többi. Kb 120-140 Ft tal terheli meg a családi kasszát a kötelező kiadás. Marad max 50e Ft. Ez pont arra elég hogy ha mindkettő egészséges és nincsenek nagy vágyaik (nyaralás, új ruha stb) akkor kifutja hó végéig. De hogy továbblépni nem tudnak az 100%!!! És még nincs a képben gyerek, kutya, hobbi szóval valami kis apróság mitől életnek lehetne nevezni a napi robotot. Biztos csak én gondolkodom hülyén de nekem nagy vágyaim vannak. Igaz csak "Magyar szoci" szemmel nagyok. Azoknál a büdös kapitalistáknál persze ez az alap. Mik ezek? Alig merem leírni.

1. tehermentes ingatlan (nem kacsalábon forgó palota)
2. valami normális autó
3. némi megtakarítás

Ezek a nyugati társadalmakban alapvető dolgok ma sajnos itthon luxusnak számítanak és csak a felső 10000 rendelkezik a privilégiummal. De miért? mert többet dolgoznak mit a proli? Egy faszt... Csak jókor volt jó helyen és sikerült neki törvényi hátteret biztosítani hogy a népet kizsákmányolva saját luxust teremtsen. Ha kell hazudnak csalnak lopnak de nekik jó legyen. Ha fellázad a nép??? Áhh van nekik saját kis rendőrségük az majd gumibottal, könygázzal, vízágyúval jobb belátásra téríti őket. Hogy ne legyen nemzetközi vízhangja lefizetnek pár provokátort meg focihuligánt akik csinálják a műsort, és innentől már simán mindenki vandál, és szegény kormányt sajnálják hogy őket mindenki bántja. Bevallom én is a könnyekig elérzékenyültem... szegény balos politikusok... De kérdem én ha tényleg annyira szar a helyzet  mint ahogy ők azt leírják és mindenki csak őket bántja miért nem adják át a stafétát? Vagy lehet hogy valamiért mégis megéri? Akkor meg ne sírjon a szájuk és először a saját zsebükbe nézzenek bele majd ha még mindíg tiszta a lelkiismeretük (már ha valamelyiknek van) akkor megmutatom az én zsebemet is.
De sajnos ez csak utópia. A szomorú valóság az hogy azok akikben maradt még némi önérzet, ambíció, azok elmennek külföldre. és itt marad az iszap. Gratulálok kedves elvtársak... elértétek, hogy ismét sötét, vak nemzet legyünk nemzeti öntudat nélkül. Mert ugye ha valaki ma Magyarországon kimeri ejteni, hogy ő magyar az biztos náci, antiszemita, rasszista stb.. szóval börtönbe vele... hát anyátok inkább szült volna sünt....

A bejegyzés trackback címe:

https://localterminator.blog.hu/api/trackback/id/tr8189443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása