Blogrol

Politika, motorok, autók, és hülye emberek. Ez vesz körbe nap mint nap.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Hirdetés

Globalizáció

2007.11.27. 14:56 | local.terminator | Szólj hozzá!

Címkék: meló gyurcsány kormány hitelek

Igen tudom… mostanában eltűntem egy kicsit. Most minden önmosdatás nélkül a körülmények áldozata lettem. :D Az ismételt munkahelyváltoztatásokból  pont elegem lett. Jó volna már érezni, hogy valahova stabilan kötődöm. Ha van egy kis szerencsém ez most sikerülhet és talán a megélhetésemet is fedezi. Persze maradok az autós életben. Nehéz döntés előtt álltam. Volt 3 lehetőségem. Rendszerinformatikus, Hivatásos katona ( híradós tiszthelyettes), vagy szalonvezető! Hát persze hogy az utóbbit választottam. A katonaságot szerintem nem kell megindokolnom hogy miért hanyagoltam, igazából az csak egy vészmegoldás lett volna ha minden kötél szakad. Az informatikával kacérkodtam erőteljesen de egyenlőre nem szeretnék újból gyárban dolgozni. Persze rengeteg előnnyel jár a „multi” de úgy vagyok vele, hogy oda bármikor mehet az ember. Szóval maradt a szalonvezetés. Ennél nagyobb felelősséget és anyagi terhet nehéz elképzelni. Persze magában hordozza az elméleti önmegvalósítást is. Talán ha sikerül mindent összekaparni akkor még az anyagi biztonság is benne van.
De ez nem mostanában lesz. Kedvenc kormányunk folyamatosan ellenem (és az egész „nép”) ellen dolgozik. A jegybank által közölt legfrissebb mutatók szinte mindegyike rosszabb az augusztusi értékeknél. Sajnos a Magyar lakosság jelentős része ilyen vagy olyan formában el van adósodva. Egy év alatt 20%-al nőtt a lakossági hitelállomány míg a megtakarítási oldal stagnál. A hitelfelvételi kedv (vagy inkább kényszer) továbbra is erősödik. Viszont átalakul a bankszféra kínálata. Mondhatnánk hogy alkalmazkodik a kereslethez. Az emberek nagy része már a napi létfenntartásához vesz fel hiteleket. Mindenki felélte már a hosszú távú „stratégiai tartalékait”. Egyre jobban futnak a hosszú távú, ingatlanfedezetű hitelek. Azaz a meglévő vagyonunkat éjük fel. Mindenki várja a csodát de sajnos az nem mostanában fog eljönni.
Sőt! Ha egyszer az életben belépünk az Euro zónába még rosszabb lesz a helyzet. Az hogy meg fog szűnni az anyavaluta, egyértelműen Forint eladásokat generál a valutapiacon. Ennek folyománya erős infláció lesz. Ha valakinek van Euro/forint alapú hitele valószínűleg elég rosszul fogják átváltani. Jelenleg 250 Ft 1 Euro. Ez az erős inflálódás hatására bőven 350 Ft/ 1Euro fölé fog menni. És sajnos ezzel kell majd tovább törleszteni. Ez azt jelenti hogy egyik hónapról a másikra 40% al kell többet fizetni ugyanarra a hitelre. Mondanom sem kell, hogy tartós köztehercsökkenésre számítani nem lehet (maximum a választások idejére kb 2 hónapra).
Viszont ennek a marhanagy globalizációnak van jó oldala is! December 20. után nincs EU.-n  belüli határ. Azaz senki nem fogja megkérdezni, hogy ugyanmár miért a szlovák oldalon vettük meg a karácsonyi ajándékokat…

A bejegyzés trackback címe:

https://localterminator.blog.hu/api/trackback/id/tr41244353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása