Blogrol

Politika, motorok, autók, és hülye emberek. Ez vesz körbe nap mint nap.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Hirdetés

Helyzetjelentés 2008. Komárom

2008.01.13. 11:13 | local.terminator | 4 komment

Címkék: komárom fűtés fókusz kom kht

Komárom városrésze a volt MOL lakótelep, azaz Molaj. Régen kiváltságos volt aki itt lakhatott, mert rendezett parkok, jó infrastruktúra, jó utak fogadták. Ezen a kis 250 fős településen megtalálható volt minden. Strand, bolt, színház, orvosi rendelő, és még iskola, óvoda is. De mint minden jónak ennek az állapotnak is meg kellett szakadnia. 2003 ban a MOL úgy döntött hogy nem kívánja tovább működtetni a lakótelepet. Ekkor a Vegyész szakszervezetből alakult Fókusz Kom KHT vette át. Övé lett az egész terület a rajta lévő infrastruktúrával. Természetesen ezek mellé még kapott nem kevés pénzt is az üzemeltetésre és az esetleges felújításokra. Sajnos ez hibás döntések sorozatára sarkallta az akkori vezérkart. Teljesen felújították a művelődési házat és létrehoztak egy Cathedra Művelődési Központot. Ezzel egy időben hasonló restauráláson esett át a Carrier hotel. Hogy ezeknek a kivitelezését miből és milyen céllal vitte véghez a fókusz kom arról nem tudni semmit. Ekkor indult meg a fűtés korszerűsítés is. Marketing szöveg: az ön lakása 850.000 Ft tal többet fog érni és 10% al kevesebbet kell majd fizetni a  a fűtésre. A rendszer cseréje megtörtént. Itt már rengeteg műszaki hiányosság volt. Ezekről majd akkor írnék ha elkészült a független szakértői jelentés. Most ott tartunk hogy fizetésképtelenné vált a Fókusz Kom KHT. Drasztikusan kívánja emelni a hődíjakat. van amit 1200% al!!! Decemberben a Komárom város kezessége miatt nem zárták el a telepen a gázt. 10.000.000 FT ot adott. Ez kb 1 havi gázszámla. Akkor bejelentette  a cég, hogy nem tudja tovább üzemeltetni a lakótelepet. Erre a város kötelezte. Ekkor két pesti cég valamilyen úton megvette a Fókusz kom kht t. Azaz elkezdődött a még meglévő vagyon magán kezekbe átjátszása. Ezt a folyamatot mindenki látja de abszurd és szinte példátlan módon kb 250 családnak a háza MAGÁNTERÜLET. Kizárólagos tulajdona van a cégnek. Ezért a város sem tehet semmit! Sajnos most ott tartunk, hogy jelenleg a dupláját fizetjük mint 2006-2007 es évben és még csak most jön a drasztikus áremelés. Egy 54 négyzetméteres tégla tömblakás havi fűtése kb 60.000 Ft lesz. Ez csak a távfűtés. Hasonlóan drasztikus a melegvíz és egyéb szolgáltatások díjemelése. Ez azt jelentené, hogy egy gazdaságosnak mondott tömblakás havi rezsiköltsége meghaladná a 100.000 Ft ot. Úgy gondolom ez teljességgel megengedhetetlen. Jelenleg azt latolgatjuk hogy milyen esélyekkel tudjuk ezt megakadályozni.  Sajnos nincs sok lehetőségünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://localterminator.blog.hu/api/trackback/id/tr33295419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokusfiu 2008.02.14. 22:05:22

nagyon jól informált vagy, ezen csak azért lepődök meg, mert pár éve itt élek én is és sajnos valamiért nem vagyok ennyire képben, de ez nem gond a kérdés csak az HOL VOLTÁL EDDIG KEDVES JÓAKARÓNK!
Azt azért senki nem kiabálja ki, hogy például a szomszédaim havi hő fogyasztása 0.9 GJ az enyém 7 GJ és ők nem rellamálnak és én sem mondom a cégnek, hogy az enyém is lehetne annyi mint másoké. A kérdés az, hogy a kis fogyasztók "érdekében" ki fog eljárni, mert az ő fűtésüket is mi fizetjük csak ezt nem verjük nagydobra és nem jelentjük a szolgáltatónak, pedig ez lenne a korrekt, mert csak így jöhet ki a magas díjak értéke, de ez a tvben is elhangzott valami ülésen.

mokusfiu 2008.02.14. 22:18:46

De a városunk is tehet sok mindent értünk, de valamiért...Ha csak azt összeget vesszük alapul, amit a város ezen részből be-szed és kívonnánk azt amit visszafordít nagyon magas ösz-szeg lenne, amit még visszafordíthatna, de nem teszi és azt nem is mondom mikortól gondolnám 1995 vagy 2003-tól és e-zek most csak évszámok. De ennek is csak mi isszuk meg a le-vét és a képviselők sem tettek semmit értünk, a telepért.Még az a jó, hogy így is olcsóbb egy ilyen lakás mint egy kertes ház. A város is csak azért hoz most döntéseket mert nem akar-ja átvenni a telepet, mint ahogy eddig sem tette,mert az gond.

Sincera 2008.02.19. 14:24:21

Helló !!!
Én is a telepen lakom ! Sajnos én sem rendelkezem elegendő háttérinfóval, ezért eddig úgy gondoltam nem írok, de mára meggondoltam magam !
Engem nem foglalkoztatott eddig, hogy kié a Fókusz-kom kht. , hogyan jutott hozzá, és mennyi pénz tünt el ! Engem nem érdekelt , mindaddig, amíg nem velem, velünk akarták kifizettetni ! Nem tudom a város akarja-e a telepet vagy sem, de ha nagyon akarná, akkor már régen rátette volna az elővásárlási jogot a területre, és akkor most nem tudták volna átjátszani magánkézbe ! De ez az én véleményem ! Ezt visszacsinálni sajnos nem lehet, de úgy gondolom a felelőssöket,- akik ebbe a helyzetbe sodortak minket- még most is meg lehet keresni, és felelősségre lehet, KELL vonni !

vulcan 2008.03.02. 18:40:17

Igenis van lehetőségünk! Ki kell mozdítani az embereket a bezárkózásukból,ha elegen leszünk és összefogunk erősek leszünk!Fegyverünk a nyilvánosság,ez nagy úr meglásd,ne veszítsd el a kedved,sokan fognak felsorakozni!Ez a díjemelési javaslat amit a Fókusz beadott, kiverte a biztosítékot mindenkinél.A város nem engedheti,hogy ezek az árak ránk szabaduljanak .Az elmúlt évek főszereplőinek megvan a felelősége,ezeket sokan ismerik elbújni nem lehet! Mókusfiu!Az írásod nagyon zavaros!Próbáld meg érthetően megfogalmazni mit is akarsz mondani!
süti beállítások módosítása