Blogrol

Politika, motorok, autók, és hülye emberek. Ez vesz körbe nap mint nap.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Hirdetés

Ki-kivel van?

2008.02.10. 20:43 | local.terminator | 4 komment

Heti folytatásos regényünk folytatódik. Nem is akárhogyan. Már kezd "Szabó Család" szerűvé válni.
MOL RT mint állandó főszereplőnk bejelentette, hogy napokon belül lehívja a város által letétbe helyezett 10.000.000.- FT ot. Ezzel egyidőben a további szolgáltatásért újabb 15.000.000- Ft ot kért letétbe helyezni mivel az első összeg csak január 15 ig fedezte a kiadásokat! Itt jegyezném meg, hogy a MOL RT mint szolgáltató nem is adhatna el lakossági fűtésre gázt. Sajnos ez egy olyan faramuci helyzet hogy most mégis örülünk hogy nem tartják be a törvény betűit. Tudni kell, hogy a telepet üzemeltető Fókusz Kom KHT nek egyik Fő zsarolási aduja az hogy nem engedi behozni máshonnan a gázvezetéket. Magyarul vagy betartjuk a törvényt és megfagyunk vagy engedünk a irreális követeléseknek (ZSAROLÁS????). Megjegyzem nem véletlen a többes szám!!!
A legújabb kitaláció hogy a teljes szociális szolgáltatást ellehetetlenítik. A városrészen jelenleg működik egy óvoda és egy rendelőintézet. Mind a két épület tulajdonosa a Fókusz Kom. Ez ad alapot az újabb követeléseknek! A jelenlegi bérleti díj dupláját követeli, vagy vegye meg a város az épületeket. Potom 40.000.000 Ft körüli összegért. Egy olyan épületet amit ingyen kapott a KHT, közellátást szolgál, és botrányos műszaki állapotban van. Tehát valószinűleg elérik, hogy a telep teljesen kihaltá váljon. Az itt lakók zöme nyugdíjas idős ember. Elengedhetetlen szükséglet lenne az orvosi ellátás. Sajnos a bejárás eléggé nehézkes mert ritka a buszjárat. Úgy gondolom a városrész elöregedési folyamata hál' istennek megállt és megfordult. Egyre több fiatal pár költözik ki ide az olcsó lakások miatt. Sajnos ha egy nyerészkedésben jártas vállalkozás megszünteti az összes olyan dolgot ami vonzaná az embereket (olcsó lakásfenntartás, alapellátások) akkor kihal a telep. Egy kedves barátom szerint Teljes generációcserére van szükség. Hát igen. Néha a "pokolba kell szállnunk ha a menyországba akarunk jutni". Csak remélni tudom hogy hamarosan rendeződik a viszony és és azok az emberek akik végigdolgozták az életüket nyugodtan, boldogan tölthetik a nyugdíjas éveiket. Jelenleg -közvetve igaz- de az a cég próbálja tönkretenni őket akiért a fiatalságukat adták.  Ez se nem etikus, se nem jogszerű!

A bejegyzés trackback címe:

https://localterminator.blog.hu/api/trackback/id/tr52334072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokusfiu 2008.02.14. 22:39:37

nagyon örülök, hogy a Mol ilyen korrekt és figyelemmel van irántunk, hiszen mi voltunk a dolgozói, akik értéket teremtettünk, de nem csak mi vagyunk mér-már itt. Én nem vettem zsarolásnak a fókusz felvetéseit a tvben. Nem tudom, hogy kérte-e valaki, hogy gázt akar bevezetni a házába és nem engedte a FÓ. Sőt korrektnek találom, hogy rendben tartják a parkot és nem számláznak felénk, még parkolási díjat sem, pedig én is itt parkolok a területükön. A zsarolás azért többes mert az önkormányzat nevét nem mered kimondani vagy leírni. Én sem mondtam semmi rosszat a munkahelyemre.

mokusfiu 2008.02.14. 22:47:18

A dokitor úr azt mondta, hogy ő mondta fel a szerződést, mert, nem tudja a telepet ellátni, amit megértek, hiszen velünk együtt ő sem fiatal már és a Hősök tere nincs is olyan messze.
Ha az önkormányzatunk másik városrészben óvodát épít több száz millióért, akkor miért gond az ha valaki egy épületet értékesít, de gondolom a városatyáink egy másik ajánlattal keresték meg a FÓ-t és megveszik az épületet és lesz Óvodánk. Ha lesz olyan orvos akinek megéri a telepen rendelőt üzemeltetni, akkor rendelés is lesz, de én a lakásomat nem tudom erre oda adni, de te megteheted.

vulcan 2008.03.01. 10:49:42

A MOL korrektségét meghagyom neked,azt kivánom,hogy mindenki igy bánjon veled öreg napjaidra!Gázelzárási fenyegetés 2007 dec.18-ra ,majd 2008 januárban újra!Ennek hatására a város fizeti a gázszámlát mert a szeretett Fókuszod nem fizet!Tőled beszedi!!Ha a város nem vállalta volna fel a gatyád is ráment volna a fűtésszámlára te nagyokos

vulcan 2008.03.01. 11:16:46

"Fókuszfiu!A doki sok-sok évig itt élt,itt rendelt,meg lehet érteni ha már fáradt szegény,de ha elmegyek viselek annyi felelősséget, hogy a praxist megpróbálom másnak átadni hiszen ő ismeri legjobban a város orvosait.Az óvoda pedig létszükséglet itt a városrészben a fiatalok itt tartásának legfőbb eszköze!A Fókusznak meg jól benyalhatsz, csak arra vigyázz ,hogy a nyelved be ne szoruljon!
süti beállítások módosítása